Over mij

In 2012 richtte Annelies Verschaeren Jacqueline & Compote op. Haar drijfveer? De behoefte om schoonheid te creëren.
Ondernemen, daar droomde ze al jaren van en tijdens haar kunstopleiding ontwikkelde ze een fascinatie voor kleuren. Zelf kleuren onderzoeken, maken en samenstellen werd haar grootste missie. Pas later raakte ze verknocht aan het eindeloze experiment met vormen en 3D-technieken. 

“Ik wil sferen en verhalen oproepen aan de hand van objecten.”

In die zoektocht naar schoonheid in kleur en vorm ontstonden juwelen onder de naam Jacqueline & Compote. Wat begon als een wild idee zonder een plan, groeide uit tot Annelies haar job, haar passie en onderneming.

 

Over duurzaamheid

Jacqueline & Compote zijn juwelen voor vrouwen met een hart voor slow fashion, lokale ondernemers en duurzaamheid.

Met één collectie per jaar doet Annelies afstand van seizoenscollecties en kortstondige trends, en trekt ze zich terug van de fast fashion-ratrace.

“Mijn juwelen bevinden zich daar waar ethiek en esthetiek samenkomen.”

Annelies zoekt bewust naar een productiewijze met een zo min mogelijke impact. Elke collectie is een onderzoek naar nieuwe vormen en kleuren. Dit allemaal in zorgvuldig uitgekozen materialen en technieken. En, met de hand vervaardigd.

Van de ontwerpfase tot de uitvoering, vindt het volledige maakproces plaats in België. Met de innovatieve 3D-printtechniek produceert ze haar kralen uit composiet, die ze nadien in haar atelier in Antwerpen met de hand schildert en assembleert tot juweel.